Do góry

Zupy Przepis na:

Gęsty krupnik

Gęsty krupnik

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 289

Dodano:

Odsłon: 1554

Smaczny gęsty krupniczek, idealny na chłodne dni i nie tylko :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kości wieprzowe zalewamy zimną wodą dodajemy kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe. Gotujemy do miękkości mięsa.
    Marchewkę obieramy, kroimy na 2 części. Pietruszkę obieramy kroimy w plasterki. Ziemniaki w kostkę.

  2. Zbieramy szumowiny, Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je i do wywaru wrzucamy pokrojone warzywa i kostki rosołowe.

  3. Gdy warzywa będą już nieco miękkie, dodajemy kaszę, gotujemy do miękkości często mieszając i pilnując żeby się nie przypaliła.

  4. Po wyłożeniu na talerz, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń