Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gęsty krupniczek, idealny na chłodne dni i nie tylko :)
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 52
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24084
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 460
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 52
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24084
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 460
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Składniki
Kości wieprzowe zalewamy zimną wodą dodajemy kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe. Gotujemy do miękkości mięsa. Marchewkę obieramy, kroimy na 2 części. Pietruszkę obieramy kroimy w plasterki. Ziemniaki w kostkę.
Zbieramy szumowiny, Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je i do wywaru wrzucamy pokrojone warzywa i kostki rosołowe.
Gdy warzywa będą już nieco miękkie, dodajemy kaszę, gotujemy do miękkości często mieszając i pilnując żeby się nie przypaliła.
Po wyłożeniu na talerz, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego :)