Do góry

Dodatki Przepis na:

Glazurowane marchewki według przepisu Gordona Ramsay'a

Glazurowane marchewki według przepisu Gordona Ramsay'a

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 337 Ocena: 4887

Dodano: 28.01.2018

Odsłon: 3479

Niby zwykłe, proste składniki a efekt bardzo ciekawy. Można przygotować je wcześniej i odgrzać tuż przed obiadem.

Składniki

  • 3 sporej wielkości marchewki
  • 1,5 łyżki masła
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu balsamicznego lub soku z cytryny
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewki obieramy, przekrawamy w połowie, kroimy wzdłuż na ćwiartki.
    Gotujemy je w osolonej wodzie około 10-15 minut. Wodę odcedzamy.

  2. Na patelni roztapiamy masło, na które wrzucamy marchewki. Mieszamy by dokładnie pokryły się masłem. Solimy i pieprzymy do smaku.

  3. Dodajemy miód i ocet/cytrynę. Ponownie mieszamy. Trzymamy marchewki na patelni jeszcze kilka minut, aż zaczną brązowieć i się rumienić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 14 lutego bardzo dobre,muszę zrobić drugi raz,bo nic nie zostało do obiadu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Orionka 02 lutego Potwierdzam, że są pyszne :) Ja dodaję sok z pomarańczy i doprawiam tymiankiem. Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń