Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Glazurowane muffinki"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 192
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 192
Składniki
Czekoladę posiekaj, stop w gorącej kąpieli wodnej. Odstaw, aby przestygła. Masło utrzyj ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, domieszaj kolejno jajka. Wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszaj mikserem i rozdziel.
Jedną połowę połącz z czekoladą, drugą – z mlekiem. Wgłębienia w formie na muffiny wyłóż papierowymi foremkami. Do każdego dołeczka na przemian nałóż porcje ciemnego i jasnego ciasta.
Muffinki piecz 20 minut w temp. 175 st. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko, posmaruj nią babeczki. Do każdej przyłóż szablon z serduszkiem. Oprósz cukrem pudrem.
ok. 50 min, 1 sztuka zawiera ok. 390 kcal. Ok. 1,50 zł za sztukęŹródło: Tina