Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 140 stopni Celsjusza i przygotować dwie blachy do wyłożone papierem do pieczenia. Wymieszać mielone migdały (lub mąkę migdałową) z proszkiem do pieczenia w misce.
W osobnej misce ubić białko jajka mikserem elektrycznym aż do momentu aż białko się podniesie. Następnie dosypywać cukier i miksować przez 5 minut. Po zakończeniu miksowania dodać wcześniej przygotowane zmielone migdały (lub mąkę migdałową) z proszkiem do pieczenia, olejek migdałowy oraz roztopione masło i delikatnie wymieszać.
Z otrzymanej masy uformować ciasteczka o średnicy około 2 cm (najlepiej użyć łyżeczki do herbaty). Ciasteczka układać w odległości około 5 cm (muszą mieć miejsce żeby ładnie wyrosnąć). Piec 25 minut dopóki nie nabiorą złocistego koloru. Przed zdjęciem gotowych ciasteczek należy je wystudzić (wystarczy 5 minut) żeby nie przywierały do papieru i łatwo odchodziły.