Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka miodowe"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z roztopionym masłem. Do misek do zapiekania rozłóż połowę makaronu.
Dociśnij do dna, posyp połową posiekanych pistacji i przykryj pozostałym makaronem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 40 minut.
W rondelku zagotuj 150 ml wody. Wsyp cukier i gotuj przez 10 minut. Dodaj sok z cytryny i miód. Gotuj przez 5 minut i schłódź.
Babeczki wyjmij na talerzyki, polej syropem, posyp resztą orzeszków i odstaw do schłodzenia. Każdą porcję podawaj z małą ilością jogurtu.Źródło: Na żywo