Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi dwusmakowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajka i dokładnie wymieszaj. Gotową masę podziel na dwie części.
Buraki ugotuj w osolonej wodzie. Gdy ostygną, obierz i zmiksuj na gładką masę.
Szpinak podsmaż na odrobinie oleju, po czym także zmiksuj.
Do jednej części masy ziemniaczanej dodaj buraki, a do drugiej szpinak. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Na obsypanej mąką stolnicy uformuj wałeczki i potnij je na kawałki. Ugotuj we wrzątku.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 330Źródło: Super TV