Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gnocchi w sosie z chili"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 67
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 160
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 67
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 160
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy posiekaną cebulę i paprykę pokrojoną w kosteczkę. Chwilę smażymy, po czym dorzucamy posiekany czosnek i płatki chili. Smażymy 2 minuty, dodajemy pomidory z puszki. Dusimy 15 minut na wolnym ogniu, często mieszając.
W czasie, gdy sos się dusi, gotujemy gnocchi według zaleceń producenta, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Sos doprawiamy solą i pieprzem, łączymy ze startą na tarce mozzarellą. Wrzucamy ziemniaczane kluski, mieszamy i przekładamy do naczynia do zapiekania.
Na 5-7 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC.
Wartość odżywcza jednej porcji 196 kcal Białko 3,8 g/Tłuszcz 6,6 g/Węglowodany 37 gŹródło: Rewia