Do góry

Dania główne Przepis na:

Gnocchi w wersji maxi

Gnocchi w wersji maxi

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1641

Dodano:

Odsłon: 4928

Gnocchi to wloska wersja polskich kopytek, ja proponuje dla tych ktorzy lubia konkretny smak cebuli, czosnku i parmezanu ! Oczywiscie mozna zrobic tez naturalne albo buraczkowe, albo szpinakowe to juz wg upodoban ja polecam sprobowac ta wersje !

Składniki

  • ziemniaki ugotowane zmielone, 500 g
  • maka, 150 g plus ile potrzeba do formowania
  • jajko tylko zoltko, 1 szt
  • czosnek rozgnieciony, 2 zabki
  • cebula, 1 mala
  • parmezan tarty, 2 lyzki
  • sol, pieprz, galka do smaku
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do zmielonych ziemniakow dodajemy make jajko, przetarty czosnek i cebule oraz parmezan i przyprawy,

  2. wyrabiamy na jednolita mase, i forujemy kluski ja do miesa w kawalku preferuje takie wieksze jak na zdjeciu, ale do samego sosu albo do zapiekania mozna formowac normalne malutkie kluseczki i lekko przycisnac widelcem nadajac ksztaltu,

  3. wrzucac na gotujaca sie wode; gotowac okolo 4 -5 minut az wyplyna na wierzch, podawac prosto po ugotowaniu albo zrobic wczesniej i tak jak ja pokazuje w tej wersji odsmazyc lekko na patelni na lyzce masla posypujac parmezanem z ziolami, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gosia29 25 marca 2010 Na pewno wypróbuje , a czy przepis na to mięsko obok tez można dostać? Dziękuje i pozdrawiam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 25 marca 2010 moja rodzinka lubi kopytka a takich to im jeszcze nie robiłam,wyptóbuje w najbliższym czasie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń