Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gnocchi z brokułami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Obierz i ugotuj ziemniaki. Odcedź i gdy ostygną, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj drewnianą łyżką z jajkami i masłem. Mąkę dodaj na końcu. Dobrze wyrób ciasto. Podziel na dwie części, z każdej zrób wałeczek.
Pokrój na małe kawałki i formuj okrągłe kluseczki. W tej pracy chętnie pomoże ci twój maluch! Wrzucaj do wrzątku partiami i gotuj około 2 minut od wypłynięcia.
Przygotuj sos: w garnku rozpuść serek ze śmietaną. Dodaj posiekany czosnek. Gotuj, mieszając, do uzyskania gładkiego sosu. Dopraw. Różyczki brokułu wrzuć do wrzątku i podgotuj chwilę.
Czas przygotowania: 30 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 485 kcal, dla 4 osóbŹródło: Olivia