Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z pomidorami"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj. Zmiel w maszynce, wymieszaj z jajkami, mąką i masłem. Wyrób ciasto i uformuj wałeczki. Pokrój je na małe kawałki. Każdy kawałek spłaszcz widelcem tak, aby odcisnęły się paski.
Gotuj partiami w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Na rozgrzanej oliwie usmaż cebulę. Dodaj pomidory.
Całość gotuj na wolnym ogniu przez godzinę, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dopraw sos solą i pieprzem. Gnocchi wyłóż na talerz. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii i posyp parmezanem.Źródło: Na żywo