Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gnocchi z warzywami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 82
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 82
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 5 zł
Brokuł opłucz, podziel na różyczki. Wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 8 minut. Odlej na sicie, przelej zimną wodą i pozostaw do osączenia.
Fasolkę szparagową obierz, opłucz, pokrój na połówki. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości. Jeśli używasz mrożonej fasolki, nie musisz jej rozmrażać. Odcedź na sicie.
Przebierz strączki groszku cukrowego, ułóż je na sicie i sparz wrzątkiem, a następnie szybko przelej zimną wodą.
Gnocchi (lub kopytka) ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź. Bazylię opłucz, osusz. Połowę listków odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj.
W dużym rondlu rozgrzej 2-3 łyżki masła. Wrzuć posiekaną bazylię, przesmaż. Dodaj gnocchi, brokuły, fasolkę i groszek cukrowy. Całość ogrzewaj jeszcze kilka minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Posyp kawałkami mozzarelli, łyżką uprażonych orzeszków i resztą bazylii.Źródło: Świat kobiety