Do góry

Desery Przepis na:

Gofry bananowe z bitą śmietaną i sosem toffi

Gofry bananowe z bitą śmietaną i sosem toffi

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 589

Dodano:

Odsłon: 194

Gofry najbardziej kojarzą się z wakacjami, ale smakują zawsze, bez względu na porę roku.

Składniki

  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 g budyniu śmietankowego w proszku
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 25 ml oleju
  • 1 dojrzały banan
  • Do podania:
  • bita śmietana
  • 1 banan
  • sos toffi (najlepiej domowej roboty)
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem, jajko, mleko, cukier i olej. Miksujemy do połączenia składników i odstawiamy.

    Po ok. 15 minutach porcje ciasta wlewamy do rozgrzanej gofrownicy i smażymy na rumiano.

    Podajemy z bitą śmietaną, pokrojonym w kawałki bananem i sosem toffi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 czerwca Yyyyyyyy, język na brodzie ;)
Pyszne gofry :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 06 czerwca Chętnie zjadłabym takiego gofra na podwieczorek :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń