Do góry

Dania główne Przepis na:

Gofry schabowe

Gofry schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1349

Dodano:

Odsłon: 382

Niebanalny pomysł na zrobienie kotletów schabowych w 5 minut. Tak przyrządzony schab smakuje jak z grilla.

Składniki

  • 6 plastrów schabu lub karkówki wieprzowej
  • sól morska
  • Pieprz czarny
  • łyżka płynnego miodu
  • 3 łyżki ulubionej musztardy, użyłam ostrej z chili
> 6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem. Mięso zanurzamy w sosie musztardowym. Jeśli mamy czas to odstawiamy na godzinę, by się zamarynowało.

    Plastry mięsa kładziemy na płycie rozgrzanej gofrownicy. Gofrownicę zamykamy.

    Mięso pieczemy około 3-5 minut, aż się zrumieni i powstanie brązowa kratka.


    Mięso podajemy z ulubioną sałatką oraz sosem np. jogurtowym, czosnkowym, tzatzyki...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń