Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 745
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 96
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 745
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 96
Składniki
Dynię obieram i kroję w kostkę, gotuję na parze, odcedzam i miksuję albo, pokrojoną w plastry, wkładam do piecyka nagrzanego do temperatury 180oC, piekę do miękkości i miksuję na purée. Do miski przesiewam mąkę, dodaję proszek do pieczenia, cynamon, cukier oraz wszystkie mokre : jajka, purée z dyni, rozpuszczone masło, mleko i wodę.
Mieszam starannie na gładką masę. Łyżką wazową wylewam porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę. Piekę do momentu, aż gofry nabiorą złotego koloru.
Czas przygotowania 25 minut. Cena sztuki około 0,60 zł.Źródło: Rewia