Do góry

Śniadania Przepis na:

Gofry z kindziukiem i pieczarkami

Gofry z kindziukiem i pieczarkami

Autor: FoodSafari

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 1214

Dodano: 16.05.2018

Odsłon: 1013

Wytrawne gofry to szybka, a jednocześnie pyszna propozycja śniadania lub kolacji. Składniki do ich przygotowania na pewno znajdziecie w swoich lodówkach.

Składniki

  • 2 płaty ciasta francuskiego przycięte na długość i szerokość płyty gofrownicy
  • 8 cienkich plasterków kindziuka (można użyć innej ulubionej kiełbasy szynkowej, krakowskiej, salami itp.)
  • pieczarka
  • suszone pomidory w płatkach suszone oregano sól pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na cieście francuskim układamy cienkie plasterki kiełbasy i pieczarek. Całość posypujemy przyprawami. Płaty ciasta francuskiego zlepiamy ze sobą.

    Tak przygotowane ciasto francuskie układamy na rozgrzanej płycie gofrownicy. Gofrownicę zamykamy. Pieczemy przez 3-4 minuty, aż ciasto się zrumieni. Gofry podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym, ziołowym lub keczupem. Gofry również dobrze smakują z sałatką ze świeżych pomidorów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 maja Super, czego to się można dowiedzieć, o gofrach :) Pycha :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń