Do góry

Śniadania Przepis na:

Gofry z mąki żytniej pełnoziarnistej

Gofry z mąki żytniej pełnoziarnistej

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 2771

Chrupiące i rumiane gofry z mąki żytnie razowej

Składniki

  • mąka żytnia razowa przesiana 1 szklanka
  • mleko lub woda 1 szklanka
  • szczypta soli
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Z podanych składników zrób gęste ciasto. Być może będzie trzeba więcej płynu, ja wlewałam " na oko" około szklanki, ale ciasto bardzo gęstniało i dolewałam jeszcze z 50 ml wody. Możesz też dodać ubitą pianę z 1 jajka.

    Podałam z gęstym jogurtem, miodem gryczanym i prażonymi orzeszkami włoskimi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń