Do góry

Desery Przepis na:

Gofry ze śmietaną i dżemem

Gofry ze śmietaną i dżemem

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 399

Dodano:

Odsłon: 159

kto ich nie lubi?

Składniki

  • mąka pszenna 2 szkl
  • mleko 2 szkl
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • cukier puder 2 łyżki
  • olej rzepakowy 1/3 szkl
  • jajka 2 szt
  • sól szczypta
  • śmietana spray
  • dżem
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka połączyć z pozostałymi składnikami i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta, na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać całość drewnianą łyżką. gofry piec w rozgrzanej gofrownicy przez ok 3 min. Gotowe posmarować dżemem i udekorować śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń