Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki

Przepis dnia 2018-02-15
Gołąbki

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 504

Dodano:

Odsłon: 18102

Pyszne gołąbki w kotlecie to super alternatywa, gdy nie ma czasu na zawijanie gołąbków w kapustę. Smak, zapach podobny do tradycyjnych gołąbków, ale nie spędzamy całego dnia w kuchni jeśli nie mamy na to ochoty.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowo wołowe 500 g.
  • Ryż Basmati 1 torebka.
  • Kapusta biała 200 g.
  • Cebula 1 duża.
  • Natka pietruszki pęczek.
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka tarta do obtoczenia.
  • Majeranek 1 łużka stołowa
  • Czosnek 1 duży ząbek.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę i cebulę pokroić w kostkę.
    Czosnek drobno posiekać.
    Ryż ugotować i ostudzić.

  2. Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy cebulę do miękkości, następnie dokładamy kapustę i podsmażamy razem do miękkości, na sam koniec dodajemy czosnek z przyprawami i mieszamy do połączenia się całości.
    Odstawiamy do ostygnięcia.
    Do miski wkładamy mięso mielone, ryż, smażoną cebulę z kapustą, jajko i mieszamy.
    Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
    Formujemy kotlety.
    Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maga67 15 lutego Gołąbki bez zawijania mają podobny smak jak kawa rozpuszczalna i ciepłe piwo. W podanym przepisie to nie są gołąbki tylko inny rodzaj klopsów.

15 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń