Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki

Gołąbki

Autor: julita1988

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 55

Dodano: 22.03.2010

Odsłon: 3935

trochę nietypowe ale smaczne:)

Składniki

  • mielone, 1 kg
  • kapusta włoska (pokroić), 0,5 kg
  • marchew (zetrzeć), 2
  • pietruszka (zetrzeć), 2
  • cebula, 2
  • czosnek, 2 ząbki
  • Jaja, 3
  • Bułka tarta
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystko wymieszać i formować gołąbki. Piec na tłuszczu. Następnie dusić w bulionie ok 15 minut.

  2. SOS: do tłuszczu po gołąbkach dodać 2 ząbki czosnku (zeszklić), koncentrat, śmietanę, 2 łyżki mąki - zagotować. pieprz, sól do smaku - podlać bulionem. posypać natką pietruszki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń