Do góry

Przekąski Przepis na:

Gołąbki ale nie gołąbki

Gołąbki ale nie gołąbki

Autor: jolka---jolka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 25.11.2010

Odsłon: 3224

Lekkie i niesamowicie smaczne :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw obieramy i myjemy cebulę, następnie kroimy ją w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej lniany i dodajemy pokrojona cebulę. Można ja posolić i popieprzyć. Smażymy do momentu aż otrzymamy brązowy kolor. W miedzy czasie już możemy wstawić kaszę żeby doszła mniej więcej równo z cebulą :)

  2. Następnie kroimy mrożone warzywa (trzeba je na chwile zostawić żeby nie były zupełnie twarde) kroimy je w kosteczkę. Kaszę po ugotowaniu wsypujemy do osobnej miseczki i tam dodajemy jakieś swoje przyprawy i wrzucamy warzywa. Później cała zawartość dodajemy na patelnię do usmażonej cebuli i trzymamy tak z 5 minut.

  3. Można to podawać w formie gołąbków, po prostu zawinąć w kapustę bądź zjeść od razu. Przy smażeniu cebulki najlepiej wlać troszkę więcej tego oleju żeby później można było wymieszać w tym kaszę! Gorąco polecam !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń