Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybsze niż tradycyjne ale również są pyszne :)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Gołąbki bez zawijania: Składniki na gołąbki bez zawijania: 500g mięsa mielonego wieprzowo -wołowego,100g ryżu, troszkę kapusty pekińskiej, cebula, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, bułka tarta,sól, pieprz. Składniki sosu do gołąbków bez zawijania: 0,7l bulionu, 2 łyżki koncentratu, 1 łyżka keczupu, kilka kropel tabasco (nie koniecznie ) sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy lub inne przyprawy według uznania. 1 łyżka mąki do zagęszczenia. Przygotowanie gołąbków bez zawijania: Ryż gotujemy tak jak pisze na opakowaniu, opłukać, odcedzić i ostudzić. Kapustę pekińską kroimy w malutką kostkę. Mieszamy ryż,kapustę, mięso, czosnek i cebulę ścieramy na najmniejszych oczkach, dodajemy jajko, przyprawy. Mieszamy wszystko i formujemy gołąbki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Sos do gołąbków bez zawijania: Do brytfanki wlewamy bulion, dodajemy koncentrat, keczup i przyprawy. Wszystko zagotowujemy, zagęszczamy mąką i wkładamy do niego wcześniej podsmażone gołąbki. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok.20-30 min Smacznego