Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 974

Dodano:

Odsłon: 32706

Szybkie i smaczne danie na obiad . Polecam.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe 1 kg
  • Kapusta biała 70 dag
  • Ryż biały ugotowany 3 szklanki
  • Cebula 3 szt.
  • Pieczarki 30 dag
  • Olej 3-4 łyżki
  • Sól,pieprz
  • Na sos:przecier pomidorowy duży słoik
  • woda 1/2 szklanki,sól,pieprz.
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotować ryż.

  2. Poszatkować kapustę zalać wrzątkiem , gotować 7 minut , odcedzić , odcisnąć'

  3. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju.

  4. Wszystkie składniki wymieszać ,dodając sól i pieprz do smaku.

  5. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem ,formować gołąbki i układać w naczyniu . pieczemy w piekarniku 30 minut.

  6. Składniki sosu wymieszać.

  7. Wyjąć naczynie ,polać sosem i zapiekać jeszcze 35 minut.

  8. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

  9. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń