Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1000

Dodano:

Odsłon: 3226

Gołąbki z mięsa mielonego i kapusty w sosie pomidorowym, szybko i smacznie.

Składniki

  • Mięso mielone 1/2 kg
  • Kapusta biała 1/2 kg
  • Cebula 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • Koncentrat pomidorowy słoik 190g
  • Jajko 1 szt
  • sól, pieprz, olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno pokroić i ugotować do miękkości, odcedzić.
    Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać do mięsa razem z kapustą.
    Wbić jajko, dodać sól, pieprz i dokładnie wymieszać.

    Formować kotleciki, obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego.

    Koncentrat pomidorowy rozmieszać w 2 szklankach wody, zalać kotlety, wstawić do piekarnika, zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni.

    Jeszcze lepiej zalać domowym przecierem pomidorowym 1 litr.

    Podawać z ryżem i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 września 2017 To jest idealny przepis, do przemycenia kapusty, z której niektórzy obierają gołąbki ;) U nas Młodzież przekonała się do tego, nawet nie wiedząc, że ta kapusta tam jest :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń