Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z mięsa mielonego i kapusty w sosie pomidorowym, szybko i smacznie.
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 63
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 175
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1167
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 35
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 63
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 175
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1167
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 35
Składniki
Kapustę drobno pokroić i ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać do mięsa razem z kapustą. Wbić jajko, dodać sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego. Koncentrat pomidorowy rozmieszać w 2 szklankach wody, zalać kotlety, wstawić do piekarnika, zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze lepiej zalać domowym przecierem pomidorowym 1 litr. Podawać z ryżem i surówką.