Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 11

Dodano:

Odsłon: 9919

Po upieczeniu można je także zamrozić. To niedrogie danie na każdą kieszeń.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, cebule obieramy. Kapustę i cebulę kroimy w bardzo małą kostkę.

  2. Mięso przepuszczamy przez maszynkę. Warzywa zagniatamy z mięsem, kaszą, jajkami i przyprawami na jednolitą masę. Formujemy gołąbki, obtaczamy w mące, obsmażamy na tłuszczu.

  3. Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, dokładnie mieszamy i chwile gotujemy. Gołąbki wkładamy do sosu i gotujemy około godziny.

  4. RADY: Pokrojoną kapustę należy posolić, wtedy będzie miękka. Gołąbki najlepiej smakują podane z makaronem lub z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń