Do góry

Dania główne Przepis na:

gołąbki bez zawijania

gołąbki bez zawijania

Autor: beata1984

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 137

Dodano: 23.10.2010

Odsłon: 2380

szybkie

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę zszatkować, posolić, odstawić, żeby puściła sok. Odcisnąć. Celulę drobno kroimy i podsmażamy razem ze startą marchewką na oleju. Ryż gotujemy do miękkości. Składniki mieszamy doprawiamy, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. przekładamy na naczynie żaroodporne wcześniej wysmarowane przecierem pomidorowym. W 1,5 szklanki wody rozpuścić kostkę, dodać resztę przecieru pomidorowego. Wymieszać. Zalać gołąbki. Wstawić do piekarnika na ok 1h. piec pod przykryciem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anulka123 25 października 2010 Co to znaczy Ze mamy wysmarować naczynie przecierem a nie nalać np. na dno naczynia bo i tak przecież przecier spłynie a i co z tą kaszą manną po prostu wsypujemy do składników????????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń