Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3481

Dodano:

Odsłon: 21317

robi się je szybciej niż gołąbki zawijane w kapustę a również smakują dobrze:)

Składniki

  • mięso mielone z łopatki, 0,5 kg
  • ryż, 1 torebka
  • kapusta biała nie za duża, poł główki
  • cebula, 1 mała sztuka
  • przecier pomidorowy
  • śmietanka kremówka
  • sól
  • pieprz
  • bulion drobiowy lub warzywny, 0,5 litra
  • oliwa
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ugotować paczkę ryżu.

  2. kapustę poszatkować bardzo drobno

  3. cebulkę pokroić w małą kosteczkę.

  4. kapuste i cebule podsmażyć lekko na oliwie.

  5. w misce wymieszac mięso mielone, ryż, kapuste,i cebule. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Uformować kotlety.

  6. Kazdy kotlet podsmażyć na patelni na oliwie.

  7. Podsmażone kotleciki ułożyć w garnku.

  8. Z bulionu, przecieru pomidorowego i śmietanki przygotować sos.

  9. Kotletu w garnku zalać sosem i dusić około 40 minut.

  10. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 31 stycznia 2012 jeśli przecier jest mocny to daję dwie pełne łyżeczki i rzeczywiście do śmietanki dodaje odrobinę mąki by go zagęścić.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosia29 30 stycznia 2012 Kolezanko czy mozesz powiedziec ile mniej wiecej lyzek przecieru na 05 litra wywaru prosze i czy do smietanki dodajesz maki zeby zagescic?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń