Do góry

Przekąski Przepis na:

gołąbki bez zawijania

gołąbki bez zawijania

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7148

Dodano: 29.12.2012

Odsłon: 17709

szybsze w realizacji niż tradycyjne gołąbki a smakiem zbliżone

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapustę poszatkować i posolić warstwami. Jak zmięknie odlać wodę i wymieszać z mięsem i pozostałymi składnikami. Formować kotlety i obsmażać na gorącym oleju.

  2. W dużym garnku przygrzać rosół lub zagotować wodę i dodać kostkę rosołowa. Do rosołu dać koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszać i wkładać usmażone gołąbki. Dusić ok 40 minut. Jak nam zostanie gołąbków to można je przełożyć do pojemników po lodach zalać sosem i zamrozić. W razie potrzeby rozmrażamy, podgrzewamy i gotowe. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra666 06 stycznia 2014 Może to coś jest smaczne,ale nie nazywajmy tego gołąbkami,bo te ostatnie muszą być właśnie zawin ięte.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 29 grudnia 2012 kuszą, żeby zrobić i zjeść :)))))) jeszcze tych bez zawijania nigdy nie robiłam, do ulubionych !

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń