Do góry

Dania główne Przepis na:

GOŁĄBKI FRANCUSKIE

GOŁĄBKI FRANCUSKIE

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 13211

troche inaczej jak tradycyjne

Składniki

  • mielone, 0,5 kg
  • kapusta biala, poł lub mała cała
  • kasza manna, 1,5 szkl
  • cebula, 4 szt
  • jajka, 2 szt
  • olej, do smazenia
  • sól,pieprz, do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapuste poszatkowac na tarce o duzych oczkach odcisnac sok z kapusty dodac do mielonego razem zkasza manna i jajkami dobrze doprawic i wymieszac

  2. cebule zeszklic przestudzona dodac do reszty i jeszcze raz wymieszac (masa bedzie dosc rzadka ale sie nie przejmowac)

  3. formowac kotlety i obsmażyć z obu stron aby sie dobrze zarumienily

  4. przełożyć do garnka i zalac woda aby sie przykryly dusic

  5. z wody w ktorej sie dusily robie sos pomidorowy-SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irekw 30 maja 2010 a ja zawsze marynuje kilka łyżek oleju pikantne przyprawy zioła prowensalskie i zostawiam na okolo 8 godzin potem na grila i wychodzi pysznie czy to skrzydełka czy karczek gorzej z indykiem ale to w garnku żeliwnym do prażonych + ziemniaczki +marchewka + cebulka +majeranek szczypta kminku i przyprawy do smaku według gustu troszkę smalcu i do dzieła zawsze wszyscy proszą o dokładkę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasikzaki 28 maja 2010 moja teściowa robi całkiem podobne i są bardzo smaczne :) polecam

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 26 maja 2010 po obsmażeniu zamiast dusić można je piec w piekarniku - polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń