Do góry

Przekąski Przepis na:

Gołabki inaczej

Gołabki inaczej

Autor: asiunia54

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 365

Dodano: 14.02.2010

Odsłon: 2505

Gołąbki te robię dosć często gdyż sa bardzo dobre i nie trzeba ich długo robić.

Składniki

  • kapusta biała- świeża, 1/2 główki
  • mięso mielone, 1/2 kg
  • cebula, 1-2 szt
  • Jaja, 1-2 szt
  • ryż surowy, 2 woreczki
  • przyprawy, wg uznania
  • kasza manna, 1/2 szkl
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, cebulkę podsmażyć, dodać mięso mielone, jaja; ryż, kaszkę manną oraz doprawic do smaku wg uznania. Ja dodaje wegetę, majeranek, pieprz itp. Z podanych składników uformować kotlety i usmażyć na oleju na patelni.

  2. Usmażone kotlety układać w rondlu: liście surowej kapusty, następnie kotlety i tak na zmianę. Na wierzchu mają być liście kapusty. Rozrobić dwie kostki rosołku w 1 szkl wody, dodać trochę koncentratu pomidorowego, doprawić sos do smaku i zalać gołąbki. Piec w piekarniku ok. 1-1,5 godziny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń