Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone, siekana kapusta - to samo, a jednak inaczej
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 51
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 150
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 51
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 150
Składniki
Kapustę drobno posiekać, posypać solą i odstawić na 40 min. W tym czasie ugotować ryż - będzie najlepszy, jeśli wrzucimy go na 2 szklanki wrzącej wody z dodatkiem łyżki oliwy. Kapustę odcisnąć, dodać wystudzony ryż, mielone mięso, lekko roztrzepane jajka i kaszę mannę, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Połączone składniki wyro- bić na jednolitą masę. Formować z niej gołąbki, obtaczać je w mące, po czym smażyć na złoty kolor. Następnie gołąbki przełożyć do granka, zalać je taką ilością wody, aby je przykryła, a potem gotować je jeszcze przez pół godziny.