Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki jęczmienne

Gołąbki jęczmienne

Autor:

Przepisów i artykułów: 2286 Ocena: 14348

Dodano:

Odsłon: 1047

Następny przepis na gołąbki, tym razem z kaszy jęczmiennej. Smakują wyśmienicie.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Liście kapusty sparzyć, ściąć grube nerwy i rozłożyć. Płatki zalać 1 szklanką wrzącej wody, zagotować i potrzymać chwilę pod przykryciem. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na maśle, wymieszać z płatkami i mielonym mięsem. Farsz doprawić, dokładnie wymieszać i rozłożyć na przygotowanych liściach. Zwinąć gołąbki, przełożyć do żaroodpornego naczynia, skropić olejem i posypać przyprawą do smaku. Gołąbki upiec do miękkości kapusty i podawać z dowolnym sosem według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń