Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki na kiszonej kapuście

Gołąbki na kiszonej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 2193 Ocena: 12821

Dodano:

Odsłon: 1849

Super przepis na gołąbki.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:

    Słoninę i cebulę pokroić w kostkę, zalać wywarem, wsypać ryż i dusić 15 minut. Paprykę pociąć na małe kosteczki, zmieszać z mielonym mięsem, jajkiem i ryżem. Przyprawić. Zaparzoną kapustę faszerować. Żaroodporne naczynie wyścielić połową kapusty kiszonej, następnie ułożyć gotowe gołąbki, zalać roztopionym smalcem i keczupem. Na wierzch nałożyć resztę kapusty kiszonej. Piec w piekarniku w 200 stopniach, przez około 60 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń