Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Wszyscy chyba lubimy gołąbki, te myślę że też znajdą swoich zwolenników"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 239
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 239
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Składniki
Gotować dużą główkę kapusty przez 5 minut, Oderwać liście i ściąć na płasko ogonek liścia. Słoninę i cebulę pokroić w kostkę, przyrumienić. Zalać wywarem (nie całym), wsypać ryż, dusić przez 15 minut. Paprykę opłukać, oczyścić z nasion i pokroić na małą kosteczkę. Zmieszać z mielonym mięsem, jajkiem, ryżem. Posolić, posypać pieprzem i przyprawić majerankiem oraz papryką. Nafaszerować ostygnięte liście kapusty, zwinąć je i zagiąć z obu stron. Roztopić smalec na małym ogniu. Położyć gołąbki na na kiszonej kapuście. Resztę wywaru rozmieszać z ketchupem i wlać do garnka. Zapiec i dusić w piekarniku do miękkości.