Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki nie głąbki

Gołąbki nie głąbki

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 771

Dodano:

Odsłon: 634

Cała ta zabawa w zawijanie gołąbków nie chce mi się.

Składniki

  • mięso mielone 500g
  • kapusta włoska mała 1/2szt
  • papryka żółta 1szt
  • pieczarki małe 12szt
  • cebula duża 1szt
  • konentrat pomidorowy 200g
  • olej
  • sól,piepz
  • bulion 1/2szkl
  • koper 1/2pęczka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę,cebule,kapuste pokroić w dużą kostkę,pieczarki na ćwiartki,koper drobno posiekać.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć po kolei mięso,warzywa i przekładać do garka podlać 1/2 szkl. bulionu,wsypać koper(może być też natka) doprawić solą i pieprzem. Dusić ok 30-40 minut aż zmięknie kapusta.Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić dalej jeszcze jakieś 15 minut.
    Zamiast koncentratu pomidorowego czasem dodaje paprykę w sosie adżika.
    Można jeść samo mięsko albo z ryżem lub makaronem.
    Można tęż dodać ryż do mięsa ale wtedy trzeba w czasie gotowania podlewać ptrawkę bulinem aby ryż miał co wchłonąć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń