Do góry

Przekąski Przepis na:

gołąbki pieczarkowe

gołąbki pieczarkowe

Autor: cytrynkaaa

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 552

Dodano: 30.07.2011

Odsłon: 25465

super alternatywa dla tradycyjnych gołąbków z mięsem -pyszne aromatyczne grzybowe szybkie i proste- dobry pomysł na zalegający w lodówce gotowany ryż ... podawać można z dowolnym ulubionym sosem...

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pieczarki drobno siekamy i przesmażamy na patelni ( na maśle )- 3/4 z nich mieszamy z ryżem doprawiając sola pieprzem i czarnuszką. Formujemy gołąbki-farsz zawijać w liście kapusty ( które wcześniej były lekko obgotowane do miękkości w osolonej wodzie)

  2. Do obszernego rondla wrzucamy pozostałe pieczarki - wlewamy niecałą szklankę wody trochę maggi kiedy się zagotują dodajemy śmietanę i posypujemy natka energicznie mieszamy. Gotowe uformowane gołąbki przekładamy do sosu i chwilę gotujemy na małym ogniu obracając je od czasu do czasu ... GOTOWE Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń