Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki w botwinie"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 457
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 457
Składniki
Ryż gotuję w osolonej wodzie ok. 10 min. Studzę. Liście botwiny myję, blanszuję ok. 3 min we wrzątku. Mięso mielone mieszam z ryżem, doprawiam solą, pieprzem, papryką.
Na każdy liść botwiny nakładam po porcji (ok. łyżki)farszu, liście zwijam.
Gołąbki układam ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpornym zalewam bulionem z suszonymi warzywami, duszę 20 min. Odkrywam naczynie, zapiekam 15 min.
Są też bardzo smaczne z sosem, na przykład pomidorowym z czosnkiem. Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Kobieta i życie