Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34332
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34332
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Składniki
Ryż ugotować i wystudzić. Cebulkę obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Gdy już się lekko zarumieni dodać przecier pomidorowy i chwile jeszcze podsmażyć ciągle mieszając. Do wystudzonego ryżu dodać, mięso, cebulkę, jajka i doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać. Z papryki ostrożnie odciąć górę i wyjąć gniazda nasienne. Doprawiony farsz nakładać łyżką do papryk, lekko ugniatać. Gdy już nałożymy farsz, przykryć. Wszystkie papryki poukładać w naczyniu żaroodpornym. Kostkę rosołowa rozpuścić w gorącej wodzie wlać do naczynia(wody ma być minimum do połowy papryki), dodać ziele angielskie oraz liście laurowe. Piec w temperaturze ok 180 stopni przez ok 90 minut.