Do góry

Dania główne Przepis na:

gołąbki w wersji wegetariańskiej

gołąbki w wersji wegetariańskiej

Autor: ciacho50

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2806

Dodano: 21.09.2017

Odsłon: 5205

pyszne :)

Składniki

  • 1 duża kapusta włoska
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 woreczki drobnej kaszy
  • 2 woreczki ryżu
  • 1 kg. pieczarek + oliwka do smażenia
  • 2 duże cebule
  • liść laurowy, ziele angielskie, sól do smaku, pieprz mielony
  • papryka słodka w proszku, 1 litr bulionu warzywnego
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kasze i ryż gotujemy osobno w osolonej wodzie. Pieczarki kroimy w plasterki, cebule szatkujemy i smażymy oba składniki na oliwce.
    Po usmażeniu mieszamy z kaszami i ryżem. Doprawiamy do smaku. Jeśli chodzi o mnie, sypałam wszystkiego dużo.

    Z kapusty wykrawamy głębia z dużą obwódką. Ułatwi to nam wyjmowanie liści podczas gotowania.

    Gołąbki po zawinięciu układamy w naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia. Zalewamy bulionem, sypiemy liść i ziele między gołąbki.
    Dusimy pod przykryciem na małym ogniu pół godziny.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

DomowaPiwniczka 24 września ryż z komosą łączę prawie zawsze ale kaszy z ryżem jeszcze nie próbowałam - dzięki za pomysł :) super przepis

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 22 września czy z mięchem czy bez zawsze pyszne :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń