Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z fetą oraz soczewicą"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 303
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 810
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 947
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 303
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 810
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 947
Składniki
Liście kapusty włóż na 2 minuty do wrzątku. Wyjmij, polej zimną wodą i osusz. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Zalej 1 szkl. bulionu. Dodaj soczewicę, gotuj razem 8 minut. Osącz na sitku. Pokrusz 3/4 sera. Dymki oczyść, cebulki potnij w plasterki, a szczypiorek sparz. Majeranek opłucz, posiekaj. Soczewicę wymieszaj z krążkami dymki, majerankiem i pokruszoną fetą. Przypraw solą i pieprzem. Rozłóż na liściach kapusty, zwiń, formując gołąbki. Obwiąż je szczypiorkiem. Obsmaż na reszcie oleju. Zalej pozostałym bulionem i duś 10 minut. Jogurt wymieszaj z resztą fety. Przypraw sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem. Dodaj sól, pieprz i paprykę do smaku. Podawaj do gołąbków.
75 min; Porcja: 530 kcal; Cena porcji: 3,80 zł;Źródło: Naj