Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z grochem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7774
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7774
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 52
Składniki
Groch i kaszę ugotuj w osobnych garnkach. Cebu lę pokrój w kostkę i zrumień na dobrze rozgrzanym oleju.
Z kapusty wytnij głąb. Włóż główkę do lekko osolonego wrzątku. Sparz, wyjmij i oddziel liście.
Groch i kaszę połącz z cebulą, majerankiem oraz solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz nałóż na liście i zwiń w gołąbki. Ułóż je w dużym garnku.
Gotowe gołąbki zalej połową wywaru warzywnego i duś na małym ogniu.
W rondelku stop masło, dodaj mąkę i zasmaż. Rozprowadź z wywarem i dodaj koncentrat. Dopraw solą, pie przem i cukrem.
Pod koniec duszenia wlej sos do gołąbków.Źródło: Telemax