Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z indykiem i szpinakiem"
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 822
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 822
Składniki
Kapustę sparzam, odrywam liście, usuwam nerwy. Robię farsz: mięso mieszam z ugotowanym ryżem oraz szczypiorkiem, szpinakiem, zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem. Doprawiam pieprzem i solą.
Zalewa: do wody wrzucam kostkę bulionową, liść laurowy, pokrojony lubczyk, ziarna pieprzu i ziela, pieprz mielony, sól.
Farsz nakładam na liście kapusty i je zawijam. Gołąbki układam w garnku (na liściach kapusty), wlewam zalewę, duszę 20-30 min.
Gdy ostygną, wykładam je, wywar przecedzam i zagotowuję z koncentratem. Zagęszczam sos śmietaną z mąką ziemniaczaną. Gołąbki podgrzewam w sosie.
70 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 15 sztuk.Źródło: Kobieta i życie