Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2700

Dodano: 15.11.2010

Odsłon: 12068

pyszne gołabki w pomidorowym sosie.....

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z kapusty odzdzielić liście. Włozyc kazdy listek do wrzątku by stał sie elastyczny. Nie gotować aby liście sie nie rozgotowały i rozrywały.

  2. Ugotować ryż. Uwaga aby nie był rozgotowany.

  3. cebulke zrumienic na oliwie

  4. mięso mielone połączyć z ryżem i cebulką. Doprawic do smaku solą, pieprzem, odrobina czosnku, majeranku i kaperku.

  5. na kazdy liść nałożyć farsz, zawinąc i związac jeśli sie rozlatują.

  6. gołąbki obsmazyć delikatnie z każdej strony na oliwie tak aby nie porwać lisci.

  7. z wody, przecieru pomidorowego, odrobiny maki, śmietany i przypraw przyżądzić sos pomidorowy.

  8. Podsmażone gołabki włożyć do sosu pomidorowego i pod przykryciem gotowac na małym ogniu.

  9. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 16 listopada 2010 ooo.. gołąbki jestem od nich uależniona ale z włoską kapustę jeszcze nia jadłam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 16 listopada 2010 na 2 litry wody dodaje słoiczek przecieru. Gołabków nie powinno sie gotować bardzo długo. Mozna pgotowac w sosie na wolnym ogniu około godzinki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosia29 16 listopada 2010 witam!

czy możesz podać proporcje wody i przecieru pomidorowego na sos i jak długo gołąbki gotować?

z góry dziękuję!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń