Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną

Przepis dnia 2016-09-07
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3220

Dodano:

Odsłon: 18349

Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 2-3 główki kapusty włoskiej
  • 2 filiżanki kaszy gryczanej
  • natka pietruszki , świeża lub suszona bazylia, sól, pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę ugotować w osolonej wodzie. ( ok 8 min)
    Wykroić głąb. Każdy liść delikatnie zdejmować, odcinać zgrubienie u nasady.
    Ugotować kaszę na sypko.
    Dodać surowe mięso i przyprawy i zioła i dokładnie wymieszać.
    Zawijać małe ilości farszu w liście kapusty i układać dość ciasno w naczyniu do gotowania.
    Podlać oliwą, podsmażyć, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 30 min.
    Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 07 września 2016 A ja robię takie, ale z pieczarkami nie z mięskiem. Też pycha. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 06 września 2016 Takie gołąbki są najlepsze, zawsze takie robię. Pozdrawiam :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń