Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kaszą"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7768
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7768
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
ok. 100 minut.
Grzyby moczyć przez godzinę w gorącej wodzie. Kapustę umyć i odłożyć wierzchnie liście. Wyciąć głąb i zdjąć ok. 20 liści potrzebnych do gołąbków. Wrzucić je do dużego garnka z osolonym wrzątkiem i gotować przez kilka minut, aż staną się elastyczne.
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie, w której moczyły się grzyby. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na patelni, dodać odsączone grzyby i drobno pokrojoną natkę, wymieszać dokładnie z kaszą, doprawić octem i przyprawami.
Liście kapusty rozłożyć płasko, nakładać na nie porcje farszu i zawijać. Rozgrzać w brytfannie olej, dodać koncentrat i bulion, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gołąbki gotować w sosie na wolnym ogniu ok. 45 min, podlewając wodą.Źródło: Twoje Imperium