Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z kaszą jęczmienną"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35868
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 250
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 281
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35868
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 250
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 281
Składniki
Kapustę obgotuj w osolonej wodzie. Odsącz. Obierz liście, wytnij twarde żyły. Suszone grzyby zalej gorącą wodą. Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce. Sok odciśnij. Kaszę jęczmienną ugotuj na sypko. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Ziemniaki, kaszę i cebulę wymieszaj, przypraw do smaku.
Farsz zawiń w liście kapusty. Gołąbki ułóż w brytfance. Rozłóż osączone grzyby. Podlej gorącym wywarem z grzybów oraz wodą.
Duś około godziny na małym ogniu. Możesz także wypiekać gołąbki w piekarniku.
Czas przygotowania: 110 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie