Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3407

Dodano:

Odsłon: 10481

Wegetariańskie, czy z mięsem, z wszystkimi rodzajami kasz.......my po prostu kochamy gołąbki.

Składniki

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 20 dag kaszy jęczmiennej
  • 10 dag ryżu
  • 0,5 kg karczku
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz
  • bulion
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę sparzyć, z główki zdjąć liście i ściąć nerwy. Kaszę i ryż ugotować w osolonej wodzie al dente. Mięso zmielić, cebulkę zeszklić na oleju, dodać mięso i chwilę smażyć. Połączyć wszystkie składniki, doprawić masę według uznania.

  2. Spód garnka wyłożyć liśćmi kapusty, zawijać farsz w liście i układać ciasno w garnku. Zalać bulionem i gotować ok. 1 godzinę. Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 stycznia 2014 Uwielbiam gołąbki.Ale tylko i wyłącznie pieczone,bo nie ma to jak przyrumienione liście kapusty.Gotowane ...? Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń