Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z mięsem

Gołąbki z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 231

Dodano:

Odsłon: 1279

Trochę czasochłonne ale jakie pyszne ...

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. F A R S Z

    Mięso mielone mieszamy z ryżem i doprawiamy do smaku przyprawami .

  2. GOTOWANIE KAPUSTY

    Wycinamy głąb kapusty następnie gotujemy wodę z odrobina oleju i soli i wkładamy kapustę do garnka . W trakcie gotowania odrywamy kolejne liście. Resztę kapusty można wykorzystać do bigosu .

  3. Na dno garnka układamy warstwę liści kapusty

  4. Zwijamy gołąbki i układamy je w garnku.

  5. Jeśli zostanie farsz można go zamrozić. I wykorzystać go następnym razem.

  6. Całość przykrywamy liśćmi i wlewamy trochę wody z gotowanej kapusty oraz dodajemy koncentrat pomidorowym .

  7. Gołąbki gotujemy przez około godzinę.

  8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń