Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z liści młodej kapusty, faszerowane mielonym mięsem wieprzowym z ryżem, ugotowane w sosie pomidorowym.
...ale pyszny.
Odsłon: 736
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 184
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5150
...ale pyszny.
Odsłon: 736
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 184
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5150
Składniki
Z doprawionego solą i pieprzem mięsa i ugotowanego ryżu przygotowujemy farsz do gołąbków.
Z liści sparzonych odcinamy grubszą część liścia, nakładamy farsz i zawijamy gołąbki.
Pokrojoną, pozostałą kapustą wykładamy dno brytfanny, posypujemy suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi i ziem angielskim. Na tak przygotowane dno brytfanny układamy gołąbki, dodajemy pastę rosołową i zalewamy 4 litrami wody.
Gotujemy pod przykryciem 60 minut, do miękkości kapusty. Jeżeli kapusta będzie już miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy sos do smaku, gotujemy kilka minut.
Smacznego!!!