Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapustka i do tego farsz z pieczarek,pyszne połączenie no i dietetyczne:) Polecam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Ryż i kaszę ugotować około 15min. Wyjąć i dać do miski. Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na maśle,dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soków.Doprawić przyprawami. Dodać do kaszy i ryżu.Wszystko wymieszać i doprawić do smaku. W czasie gdy farsz nam stygnie wyciąć głąby z kapusty i sparzyć przez moment. Liście same odchodzą,powycinać twarde końcówki. Nałożyć farsz i zawijać gołąbki. Na spód położyć liście ,które nie nadawały się do zawinięcia i układać gotowe gołąbki. Dodać liście ,ziele i zalać bulionem.Część dusiłam w piekarniku a część w rondlu. Dusić do miękkości kapusty. Można podać z sosem pomidorowym.
Smacznego życzę!