Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z pieczarkami w sosie musztardowym

Gołąbki  z pieczarkami w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 460 Ocena: 3814

Dodano:

Odsłon: 2707

Coś nowego, coś dobrego, zachęcam każdego. Mięso mielone w kapuście, w pysznym sosie z pieczarkami.

Składniki

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki
  • Majeranek
  • Sól
  • Jajko
  • 1 torebka ryżu
  • Pieprz
  • ½ kg pieczarek
  • Olej do smażenia
  • 1 szk. śmietany 18 %
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka mąki pszennej
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę obieramy z liści i gotujemy w gorącej wodzie.

  2. 2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.

  3. 3. Mięso przekładamy do miski.

  4. 4. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 5. Dodajemy ryż.

  6. 6. Wsypujemy majeranek.

  7. 7. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.

  8. 8. Liście rozkładamy na każdy liść nakładamy farsz mięsny i zawijamy.

  9. 9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

  10. 10. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku 35 minut w 180 ̊C

  11. 11. Pieczarki pokrojone prużymy na rozgrzanym oleju.

  12. 12. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  13. 13. Do naczynia wsypujemy mąkę.

  14. 14. Dodajemy musztardy.

  15. 15. Wlewamy śmietanę.

  16. 16. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  17. 17. Hartując wlewamy do grzybów

  18. 18. Gdy gołąbki się upiekły polewamy sosem grzybowym.
    19. Danie gotowe.
    20. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 28 kwietnia Ekstra gołąbki,teraz będą za mną chodzić.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 kwietnia Gołąbki zawsze smaczne, a pomyśleć, że jako dzieciak kapustę odkładałem na bok ;p
Z takim sosem i pieczarkami smakują rewelacyjnie, pycha :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń